1. Csillagok nyomában (honismereti tábor)

Gyere vissza velünk a múltba, legyél részese egy történelmi kalandozásnak!

1 nap: Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása. “A törökök Magyarországon” előadás és csoportfoglalkozás. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A mai nap délelőttjén kerékpárral az Agárdi Rönkvárba kirándulunk, ahol csapatjátékokkal idézzük fel a magyar és a török hadsereg nagy csatáit. Ebéd után hajóval a Pákozdi Katonai Emlékparkba látogatunk el. Este történelmi film megtekintése.

3.nap: Az izgalmas kalandok után kézműves foglalkozások következnek, és a kor ízeit is elkészítjük, megkóstoljuk. Este zenés kerékpáros fényvarázs túrán veszünk részt.

4.nap: Ha mindig is meglested volna hazánk középkori várait , most a Dinnyési Várparkban ezt megteheted. Az utolsó este vetélkedő keretében számot adhattok a táborban megszerzett tudásotokról, majd tábortűz.

5.nap: Sárkányhajó túra. Táborzárás, szállás elhagyása.

A tábor irányára 32.000 Ft/fő

2. Közlekedésbiztonsági tábor

Minden, amit a biztonságos bringázásról tudni akartál!

Sajátítsd el táborunkban játékosan a közúti közlekedés és kerékpározás szabályait, a KRESZ ismereteit, illetve a bringaszerelés alapvető praktikáit.

1.nap: Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása. Házirendjének ismertetése, kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ-ről. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: Megismerkedünk a kerékpárok legfontosabb alkatrészeivel, funkcióival és a bringajavítás alapvető praktikáival. Kerékpáros tesztpálya építés és ügyességi feladatok végrehajtása. Alkonyati kenutúra a Velencei-tó nádrengetegében.

3.nap: A tábor harmadik napján várnak minket a térképek. Továbbá azt is kiderítjük, mi kell egy jó túra megszervezéséhez, mit ne hagyjunk otthon a polcon, ha kirándulni indulunk. Bringás zenés esti fényvarázs túra.

4.nap: Miután a túrázáshoz szükséges minden elméletet magunkba szívtuk, bringákra pattanunk és a Velencei-tó megkerülésével a biztonságos közlekedés és kerékpártúrázás gyakorlatára is szert teszünk. Este mindenki számot adhat a megszerzett tudásáról elméletben egy TESZT lapon, majd tábortűz.

5.nap: Sárkányhajózás. Gyakorlati bringás vizsga, sikeres teljesítését egy oklevéllel (kerékpáros igazolvánnyal) ismerjük el. Táborzárás.

A tábor irányára 30.000 Ft/fő

3. Sport tábor

Fedezd fel Te is a Velencei-tó környékét két keréken egy vidám, fiatal csapattal!

1.nap: Érkezés kora délután a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor házirendjének ismertetése, kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ-ről. Bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A Velencei-tó körbetekerése („Tókör”), a táj természeti szépségeinek és kultúrtörténeti emlékeinek megismerése: dinnyési Madárles, pákozd-sukorói Arborétum, Katonai Emlékpark (KEMPP). Esti zenés fényvarázs túra.

3.nap: Hajnali kenutúra Agárdon, ismerkedés a Velencei-tó növény- és állatvilágával. Ebéd után az agárdi Parkerdőben: sportos szabadidős versenyek, zenés csapatjátékok, kerékpáros ügyességi verseny, KRESZ-teszt. Esti filmvetítés.

4.nap: A Velencei-tó és a Velencei-hegység természeti értékeinek felfedezése kerékpár nyergében (Velence-Pázmánd-Nadap-Sukoró útvonalon). A nadapi szintezési ősjegy, a sukorói ingókövek megtekintése (a Velencei-tó „madártávlatból”). Sétahajózás a Szúnyog-szigetről indulva Agárdra. Este tábortűz.

5.nap: Sárkányhajózás. Táborzárás. Haza utazás.

A tábor irányára 30.000 Ft/fő

4. Zöld kaland a Velencei-tónál

Fedezd fel Te is a Velencei-tó vízi világát, a Velencei-hegység óriás köveit kerékpáron, vízen és gyalogosan.
Tegyél szert közösségi élményekre, miközben megismered a tó és környékének természeti értékeit, az élővilág sokszínűségét.

1.nap: Érkezés a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor házirendjének ismertetése, kerékpárok átvétele, beállítása. Tudnivalók a kerékpáros közlekedésről, biciklis KRESZ. Kerékpározás a tó szomszédságában lévő Dinnyési-fertő Természetvédelmi Területre, illetve ismerkedés a Madárdal Tanösvényen a növény- és madárvilággal. Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A táborunk második napján a Velencei-hegységben az óriás kövek nyomába eredünk és a kerékpározás mellett gyalogosan is felkeressük a terület különleges ingóköveit. Este meglesheted a csillagos égboltot közelebbről mind gondolnád.

3.nap: Ezen a napon hajóval a pákozd-sukorói Arborétumba látogatunk , ahol a tanösvények bejárása mellett a terepen való tájékozódás fortélyait tanuljuk el. Este zenés kerékpáros fényvarázs túrán veszünk részt.

4.nap: Nagyító alá vesszük a Velencei-tó víz alatti élővilágát a H2O Akváriumházban, majd kenutúrán fedezzük fel a tó nádvilágát, az úszólápok életét. Este tábortűz.

5.nap: Sárkányhajó túra, majd táborzárás.

A tábor irányára 30.000 Ft/fő

5. Kreatív alkotótábor

Ha vonz a grafika és a festészet világa, akkor itt a helyed Borombovits Magdolna Nívó-díjas festőművész alkotóműhelyében!

1.nap: Érkezés kora délután a szállás helyszínére, a szállás elfoglalása, a tábor házirendjének ismertetése. A HB ceruzától a 8B-ig, a faszénen és préselt szénen keresztül, megtanuljuk a fény és árnyék játékával való ábrázolást. Este kemencézés, közösségépítő csapatjátékok.

2.nap: A mai nap alkotunk egy különleges 3D-s könyvborítót, amire kidomborodva egy sárkány tekeredik végig, festett szín effektusokkal emelve a hatást. Este alkonyati kenutúrán veszünk részt.

3.nap: Környezetünk ábrázolása: a gyönyörű Velencei-tavat, a víz tükröződését és a parti nádas ábrázolását, szénnel-ceruzával alkotjuk meg. Ebéd után bringázás a Velencei-tó déli partján csobbanással („Kiskör”). Esti filmvetítés.

4.nap:Egy nyers fakeretet a csiszolástól, az alapozástól a végső festés-aranyozásig, mi magunk készítünk el. Este tábortűz.

5.nap: Az elkészült keretbe festünk acryl festékkel egy gyönyörű tájképet, sárgák, zöldek, barnák tobzódásával. Táborzárás. Haza utazás.