1. Klasszikus tókör sárkányhajózással /sárkányhajózással, kemencés megvendégeléssel/

Időtartam: 5 óra. A Velencei-tó megkerülése során érintünk egy tóparti kilátót, pihenünk a pákozdi Katonai Emlékparkban, és a Velence Korzón. A túra közben sárkányhajóba szállunk, és egy óra alatt profi sárkányhajósokká válunk. Végül pedig a kalóriákat egy kemencés megvendégelésnél pótoljuk.

A túra 5. osztálytól ajánlott, ami teljesen kerékpár, illetve kerékpárbarát úton halad. Mindenki számára a korosztályának megfelelő méretű, és jó minőségű kerékpárokat, megfelelő méretű mentőmellényeket és evezőket biztosítunk.

A program ára (2024): 6200 Ft/fő + 8000 Ft/csoport kerékpáros túravezetés + 5000 Ft/hajó (vízitúra kormányos)

2. Bringás kaland és kenuexpedíció /kenutúrával, kemencés megvendégeléssel/

Időtartam: 5 óra. A Velencei-tó megkerülése során érintünk egy tóparti kilátót, pihenünk a pákozdi Katonai Emlékparkban, és a Velence Korzón. A túra közben Agárdon kenukba szállunk, és egy 1,5 órás kenuexpedícióban fedezzük fel a Velencei-tó nádrengetegét. Végül pedig a kalóriákat egy kemencés megvendégelésnél pótoljuk.

A túra 5. osztálytól ajánlott, ami teljesen kerékpár, illetve kerékpárbarát úton halad. Mindenki számára, a korosztályának megfelelő méretű, és jó minőségű kerékpárokat, megfelelő méretű mentőmellényeket és evezőket biztosítunk.

A program ára (2024): 6200 Ft/fő + 8000 Ft/csoport kerékpáros túravezetés + 5000 Ft vízitúra kormányos (20 főnként 1 túravezetőt kötelezően biztosítunk)

 

 

3. Túra junioroknak /sárkányhajózással, kemencés megvendégeléssel, rönkvár látogatással/

Időtartam: 5 óra. A kerékpáros túra a Velencei-tó déli partjának kerékpárútjain halad. Az első állomásán szárazföldi kiképzés után sárkányhajóba szállunk, és egy óra evezés után profi csapatként kötünk ki. Az új kerékpárúton áttekerünk Dinnyésre, ahol a program a Dinnyési-fertő megtekintése. Újból kerékpárra pattanunk, majd Agárdon Teki bácsinál kemencés megvendégeléssel pótoljuk az energiákat. Innen már rövid kerékpározással megérkezünk Gárdonyi Géza szülőházához, és a Rönkvárhoz. Végül egy kétfordulós számháború után visszakerékpározunk a kiindulás helyszínére.

 

A túra 3. osztálytól ajánlott, ami különleges edzettséget nem igényel és végig kerékpárúton úton halad. Mindenki számára, a korosztályának megfelelő méretű, és jó minőségű kerékpárokat biztosítunk.

A program ára (2024): 7200 Ft/fő + 8000 Ft/csoport kerékpáros túravezetés + 5000 Ft/hajó (vízitúra kormányos)

4.Tókör és ingókő túra /gyalogtúrával, kemencés megvendégeléssel/

Időtartam: 5 óra. A Velencei-tó megkerülése során érintünk egy tóparti kilátót, pihenünk a pákozdi Katonai Emlékparkban, és a Velence korzón. A túra közben Pákozdon lepattanunk a nyeregből és másfél órás gyalogtúrát teszünk a Velencei-hegység híres ingóköveihez. Végül pedig a kalóriákat egy kemencés megvendégelésnél pótoljuk.

 

A túra 5. osztálytól ajánlott, ami teljesen kerékpár, illetve kerékpárbarát úton halad. Mindenki számára, a korosztályának megfelelő méretű, és jó minőségű kerékpárokat biztosítunk.

A program ára (2024): 4600 Ft/fő + 8000 Ft/csoport kerékpáros túravezetés

5. Kikapcsolódás program

Időtartam: kb. 10 óra.

45 perces sétahajózás a tó keleti medencéje felé Agárdról a Szúnyog-szigetre (kb. 45 perc)

Séta (egyénileg) a pákozdi Katonai Emlékparkhoz (kb. 15-30 perc)

A Katonai Emlékpark megtekintése (kb. 2 óra) 30-474-7905 bejelentkezés szükséges

Séta (egyénileg) a Pákozd-sukorói Arborétumba (kb. 15-30 perc)

Az arborétum felfedezése (kb. 2-6 óra) 30-417-0133 bejelentkezni csak vezetés és/vagy tűzrakás esetén szükséges

Séta (egyénileg) vissza a szúnyog-szigeti kikötőbe (kb. 45 perc)

Hajózás Agárdra (kb. 20 perc)

Étkezés: Az agárdi kikötőtől pár 100 m-re lévő Büfésoron (kb. 45 perc-1 óra)

Vízi tanösvényeken vezetett 1,5 órás kenutúra biológiai előadással, túra végén kérdezz-felelek játékkal (kb. 1,5-2 óra)

A program ára 18 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2024): 5000 Ft/fő + 5000 Ft vízitúra vezetés díja.

Ez az ár tartalmazza: a 45 perces sétahajózást, a 20 perces visszahajózást, 1,5 órás vezetett kenutúra árát (1 túravezetővel, további kormányos igénylés esetén +5000 Ft/kormányos).

Az ár nem tartalmazza a Katonai Emlékpark belépőjegy árát, az arborétum költségeit (kombinált jegy min. 20 fős diákcsoport esetén 1800 Ft/fő) és az étkezés árát. A programelemek változtathatóak, kihagyhatóak, ez csak egy ajánlás.

6. Ismeretszerzés program

Időtartam: kb. 5 óra.

15:00 3 órás úszólápok nyomában kenutúra (a tó nyugati részén lévő halászcsapások és úszólápok felfedezése) biológiai előadással, túra végén kérdezz-felelek játékkal

18:00 Étkezés: A kenutúra helyszínétől pár 100 m-re lévő Büfésoron

19:30 45 perces naplementés sétahajózás a tó keleti medencéje felé

A program ára 18 fő feletti, 18 év alatti diákcsoport részére (2024): 5300 Ft/fő + 10.000 Ft vízitúra vezetés díja

Ez az ár tartalmazza: a 45 perces sétahajózást, 3 órás vezetett kenutúra árát (1 túravezetővel, további kormányos igénylés esetén +10.000 Ft/kormányos).

Az ár nem tartalmazza az étkezés árát. Az időpont és a programelemek sorrendje változtatható, ez csak egy ajánlás.

7. Esti fényvarázs túra /zenével, tűzzsonglőrökkel/

Időtartam: 2,5 óra. A Velencei-tó déli partján zenés túrát teszünk az esti Velence Korzóra. A túrán minden kerékpárt extra fénnyel szerelünk fel. A látványos konvoj visszaérkezését tűzzsonglőrök várják. A túra minden korosztály számára ajánlott, ami teljesen kerékpárúton halad. Mindenki számára, a korosztályának megfelelő méretű, és jó minőségű kerékpárokat biztosítunk.

A program ára (2024): 2000 Ft/fő + 6000 Ft/csoport kerékpáros túravezetés